Portugese gebakken custardpudding

    Portugese gebakken custardpudding

    7keer bewaard
    1uur10min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een bijzonder lekkere custardpudding met kaneel en citroen, overgoten met karamelsaus.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • een klontje boter
    • de dooiers van 12 eieren
    • het wit van 1 ei
    • 200 g poedersuiker
    • 4 eetlepels (60 ml) water
    • 250 g poedersuiker
    • 100 ml heet water
    • 1 kaneelstokje
    • 1 stuk citroenschil (ca. 1/4 schil, 2x5 cm)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 C.
    2. Klop met een garde het eiwit met de eidooiers en de boter tot een glad mengsel. Zet het even terzijde.
    3. Verhit in een steelpannetje op laag vuur 200 g suiker met 4 eetlepels (60 ml) water, onder af en toe roeren, totdat de suiker goudbruin gesmolten is. Giet het dan in een bakvorm van 2 liter beweeg die rond om de caramel over de bodem en de zijkanten te verspreiden.
    4. Doe dan de rest van de suiker, het water en het kaneelstokje en de citroenschil in het steelpannetje. Breng het aan de kook en laat het twee minuten koken. Neem het pannetje van het vuur en verwijder het kaneelstokje en de citroenschil. Klop de siroop beetje bij beetje door het eimengsel en giet het dan in de met caramel beklede bakvorm.
    5. Leg een vochtige theedoek in een groot bakblik. Zet de bakvorm met het eimengsel op die theedoek in het bakblik en zet dan het geheel op het rekje in de oven. Vul het bakblik met kokend water tot halverwege de hoogte van de bakvorm.
    6. Bak het een uur in de voorverwarmde oven, tot het niet meer vloeibaar is. Als de pudding tijdens het bakken bruin begint te worden, dek hem dan af met aluminiumfolie. Laat de pudding geheel afkoelen en keer hem dan om op een dekschaal.

    Probeer ook eens ...

    Het staat heel sjiek op tafel als je de custard bakt in kleine ovenschaaltjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren