Portugese tuinbonen

    Portugese tuinbonen

    6keer bewaard
    45min


    52 personen hebben dit gemaakt

    Tuinbonen in een pikante saus in Portugese stijl.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 5 eetepels (75 ml) olijfolie
    • 3 grote uien, gesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 eetlepels gemalen chili (gedroogde Spaanse pepertjes)
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 450 ml heet water
    • een flinke handvol fijngeknipte verse peterselie
    • zout naar smaak
    • 1 afgestreken theelepel vers gemalen zwarte peper
    • 2 volle theelepels paprikapoeder
    • 1 kilo tuinboontjes fijn of extra fijn (diepvries)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit de olie in een grote braadpan op matig vuur. Fruit de uien en knoflook tot ze goudbruin zijn. Meng de gedroogde Spaanse pepertjes, tomatenpuree, het hete water, de peterselie, het zout, de peper en paprika erdoor en breng het aan de kook. Doe de tuinbonen erbij, zet het vuur lager en laat het 30 minuten zachtjes koken, of tot de bonen zacht zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    3

    Lekker pittig, ik heb met weinig vocht gekookt en op het laatst de bonen "drooggekookt". Van te voren de bonen laten wellen in het gekruide kookvocht. Voor de balans dit recept erbij gemaakt; Cevapcici. en gekruide aardappelen uit de oven maken dit avond eten af. - 27 apr 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren