Quinoa met zwarte bonen en komijn

    Quinoa met zwarte bonen en komijn

    145keer bewaard
    50min


    4768 personen hebben dit gemaakt

    Quinoa is een graankorrel uit Zuid-Amerika met een nootachtige smaak. Of het nou de eerste keer is dat je quinoa maakt, of dat je een nieuw quinoa recept zocht, dit veganistische recept met zwarte bonen, maïs en komijn zal vast een van je favoriete gerechten worden.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 theelepel olijfolie
    • 1 ui, gesneden
    • 3 teentjes knoflook, grof gesneden
    • 100 g quinoa
    • 350 ml groentebouillon
    • 2 afgestreken theelepels gemalen komijn
    • mespuntje cayennepeper
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 75 g diepvries-maïskorrels
    • 2 blikjes (400 g elk) zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
    • een handvol fijngeknipte verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verhit de olie in een middelgrote steelpan op matig vuur. Bak al roerend de ui en knoflook lichtbruin.
    2. Doe de quinoa bij de ui en knoflook en giet de groentebouillon erover. Breng op smaak met komijn, cayennepeper, zout en zwarte peper. Breng het mengsel aan de kook, doe dan het deksel op de pan en laat het 20 minuten zachtjes koken.
    3. Roer de diepvries-maïskorrels erdoor, en laat het nog 5 minuten zachtjes koken zodat alles goed warm is. Meng de zwarte bonen en koriander er doorheen.

    Opmerking:

    Zwarte bonen (black turtle beans) worden vooral in Latijns-Amerika veel gebruikt. Het hoge gehalte voedingsvezel en de veelheid aan goede voedingsstoffen maken zwarte bonen een gezonde toevoeging aan elk gerecht. Gebruik gedroogde als je ze in blik niet kunt vinden, of neem anders uit blik of pot kievietsbonen, witte bonen, bruine bonen of kidney bonen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (8)

    van
    12

    erg lekker en gemakkelijk te bereiden (in 1 pan). Er zit alleen weinig groente in. Ik heb er tomaten (in kleine stukjes), feta en chili-saus doorheen gedaan. Mijn dochter (5 jaar) vond het zo lekker dat ze als eerste klaar was en dat gebeurt zelden. Volgende keer met bonen en erwten erdoor heen. - 23 feb 2011

    van
    9

    Quinoa gekocht om te proberen. Dit recept uitgekozen. Erg lekker (maar ja, met twee theelepels geroosteerde komijn is bijna alles lekker), en met voldoende groente (ui, knoflook, bonen en mais). Cayennepeper vervangen door Cajun kruiden waardoor het gerecht minder heet wordt, maar wel aromatischer. Bedankt drieleeuw! - 20 sep 2013

    nohe
    van
    3

    Heerlijk, de volgende keer dat ik dit gerecht ga maken verdubbel ik de quinoa. Heb een blikje met 150 gr mais gebruikt en gedroogde koriander snippers. - 22 jul 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren