Quinoa pilaf

    Quinoa pilaf

    36keer bewaard
    50min


    104 personen hebben dit gemaakt

    Quinoa is een graankorrel uit Zuid-Amerika met een nootachtige smaak. Je kunt het vinden in biologische winkels. Gebruik groentebouillon in plaats van water voor een extra smakelijke pilaf.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1/2 ui, gesneden
    • 1 stengel bleekselderie, in stukjes gesneden
    • 2 wortels, gesneden
    • 75 g quinoa
    • 225 ml heet water
    • 1 laurierblaadje
    • 1 eetlepel geraspte citroenschil
    • 1 eetlepel (15 ml) citroensap
    • 75 g diepvriesdoperwten, ontdooid
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Doe de olie in een middelgrote steelpan op matig vuur. Voeg de ui, bleekselderij en wortels toe en bak die onder geregeld roeren 10 minuten of tot de groente zacht is geworden.
    2. Spoel de quinoa in een zeef goed af met koud water. Laat het goed uitlekken. Bak de quinoa al roerende 1 minuut met de groente mee en voeg dan het water toe met het laurierblaadje, citroensap en de geraspte citroenschil. Breng het aan de kook. Doe het deksel op de pan, zet het vuur laag, en laat het 15 tot 20 minuten zachtjes koken, of tot de vloeistof is opgenomen en de quinoa gaar is.
    3. Verwijder het laurierblaadje. Roer de doperwten door het mengsel in de pan en breng het geheel op smaak met peper en zout. Dien het direct op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    JolandaPaanakker
    1

    Super lekker! Alleen in puntje, het is geen graan, maar een zaad - 03 jul 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren