Quinoa pilaf met snijbiet

    Quinoa pilaf met snijbiet

    8keer bewaard
    40min


    120 personen hebben dit gemaakt

    In dit eenvoudige veganistische gerecht gaat de kenmerkende nootachtige smaak van quinoa goed samen met snijbiet, champignons en linzen. In plaats van snijbiet zou je donkere jonge spinazie of boerenkool kunnen gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 ui, in blokjes gesneden
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 350 g quinoa, afgespoeld
    • 200 g linzen uit blik, afgespoeld
    • 250 g verse champignons, gesneden
    • 1 liter groentebouillon
    • 1 bos snijbieten, de stelen verwijderd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit de olie in een grote pan op matig vuur. Bak al roerende de ui en knoflook, ongeveer 5 minuten, tot de ui zacht is. Meng dan de quinoa, linzen en champignons erdoor en voeg de bouilon toe. Breng het aan de kook, zet dan het vuur lager, doe het deksel op de pan en laat het 20 minuten zachtjes koken.
    2. Neem de pan van het vuur. Snijd de snijbiet klein en roer die voorzichtig door de soep, Doe het deksel weer op de pan en laat het 5 minuten staan, of tot de snijbiet slap is geworden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    EliseMuylaert
    0

    Echt super lekker! - 23 mei 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren