Farfalle met asperges en gerookte zalm

    Farfalle met asperges en gerookte zalm

    19keer bewaard
    30min


    71 personen hebben dit gemaakt

    Een lekkere, lichte zomersalade waarvan de verschillende smaken goed combineren. Citroensap en een druppel goede olijfolie maken het gerecht compleet. De salade is het lekkerst als hij 1-2 uur is gekoeld.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr farfalle pasta
    • 90 gr verse gestoomde asperges
    • 30 gr gerookte zalm, in stukjes
    • het sap van 1 citroen
    • 1 eetlepel pistachenootjes, gehakt
    • 1 eetlepel verse basilicum, fijngesneden
    • 1 eetlepel extra virgin olijfolie
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Bereid de farfalle volgens de gebruiksaanwijzing. Afspoelen onder koud water en laten uitlekken.
    2. Stoom de asperges boven kokend water tot ze gaar maar stevig zijn. Afgieten, afkoelen en in stukjes snijden.
    3. In een grote kom farfalle, asperges, gerookte zalm, citroensap, pistachenootjes, basilicum, olijfolie, zout en peper goed mengen. 1-2 uur in de koelkast zetten alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    1

    erg lekker, maar ik neem aan dat het 300 gram zalm moet zijn en niet 30? Lijkt me wat weinig voor 4 porties - 11 dec 2011

    van
    1

    heerlijk - 16 mei 2011

    angelique
    van
    1

    Een eenvoudige salade, snel klaar en zowel lauw als koud (de volgende dag als lunch) erg lekker. - 18 aug 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren