Rabarber-en-custardvruchtentaart

    Rabarber-en-custardvruchtentaart

    3keer bewaard
    1uur


    67 personen hebben dit gemaakt

    Verse rabarber wordt in stukjes gesneden en in een taarvorm gelegd. Een romige custardpudding wordt over de rabarber gegoten. De taart moet een uur bakken in de oven, tot de custard stevig wordt.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 kant-en-klare taartvorm (ca 25 cm) of maak er een uit een pakje
    • 250 g rabarber, in stukken gesneden
    • 200 g poedersuiker
    • 2 eetlepels bloem
    • 1 afgestreken theelepel gemalen nootmuskaat
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 25 ml (ca 2 eetlepels) halfvolle melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C. Maak eventueel de taartbodem uit het pakje klaar.
    2. Verspreid de rabarber gelijkmatig over de (ongebakken) taartbodem.
    3. Meng in een middelgrote kom de suiker, meel en de nootmuskaat. Voeg dan de eieren en melk toe en klop tot een glad mengsel. Giet het over de rabarber in de taartvorm.
    4. Bedek de rand van de taart met aluminiumfolie, om aanbranden te voorkomen. Bak de taart 50 minuten in de voorverwarmde oven. Neem dan de aluminiumfolie van de kortst weg en laat het nog 10 minuten langer bakken. Laat de taart nog even afkoelen voordat je hem serveert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren