Rajma

    Rajma

    7keer bewaard
    20min


    61 personen hebben dit gemaakt

    Eet smakelijk met dit voor kidneybonen uit India. Sereer het met jeera (komijn-) rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 3 eetlepels (45 ml) koolzaadolie
    • 5 hele kruidnagels
    • 10 korrels zwarte peper
    • 1 klein kaneelstokje
    • 1 kardemom-peul
    • 1 laurierblaadje
    • 2 uien, gesneden
    • 6 middelgrote (Roma) tomaten, in stukjes gesneden
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 eetlepels fijngesneden verse gemberwortel
    • 2 afgestreken theelepels chilipoeder
    • 1 blikje (ca. 400 g) kidneybonen of bruine bonen, uitgelekt
    • zout naar smaak
    • water
    • 6 takjes verse koriander, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verhit de olie in een grote pan op matig vuur. Roer er de kruidnagels, peperkorrels, kaneel, kardemom en het laurierblaadje door, doe het deksel op de pan en laat het 1 minuut bakken.
    2. Zet het vuur lager en doe de uien in de pan. Bak ze zacht en glazig. Voeg de tomaten toe en bak die mee onder voortdurend roeren. (De saus wordt het lekkerst als bijna alle vloeistof verdampt is.)
    3. Zet het vuur wat hoger. Doe de knoflook en gember in de pan en bak die 2 of 3 minuten mee. Roer dan het chilipoeder, de bonen en het zout erdoor en meng het goed. Voeg beetje bij beetje het water toe. Voor de saus: voeg net genoeg water toe zodat het de gewenste dikheid heeft. Voor een gladde saus: laat de saus afkoelen voor je de bonen erbij doet en maal het vervolgens fijn in de blender. Garneer met verse koriander.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren