Ratatouille van zomergroente

    Ratatouille van zomergroente

    1keer bewaard
    1uur20min


    158 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept kan zowel een saus voor aardappels in de schil zijn als een vulling voor crêpes, of nog eenvoudiger: gewoon met wat brood.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 125 ml olijfolie
    • 2 uien, in dunne schijfjes gesneden en de ringen losgemaakt
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 middelgrote aubergine, in blokjes gesneden
    • 4 courgettes, in blokjes gesneden
    • 2 groene paprika’s, zaadjes en zaadlijsten verwijderd en in stukjes gesneden
    • 1 gele paprika, zaadjes en zaadlijsten verwijderd en in stukjes gesneden
    • 1 rode paprika, zaadjes en zaadlijsten verwijderd en in stukjes gesneden
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 laurierblaadje
    • 4 takjes verse tijm
    • 4 middelgrote (Roma) tomaten, in stukjes gesneden
    • een flinke handvol gesneden verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verhit 1 1/2 eetlepel van de olijfolie in een grote pan op laag vuur. Bak de uien en knoflook erin tot ze zacht worden.
    2. Verhit 1 1/2 eetlepel van de olijfolie in een grote braadpan en bak de blokjes courgette aan alle kanten bruin (niet allemaal tegelijk.) Neem de pan van het vuur en doe de courgettes bij de uien en knoflook.
    3. Bak de resterende groente ook in gedeeltes, doe bij elke nieuwe portie 1 1/2 eetlepel olijfolie in de braadpan en doe steeds de groente die gebakken is bij de uien en courgettes.
    4. Breng het op smaak met peper en zout. Voeg het laurierblaadje en de tijm toe, doe het deksel op de pan en laat het op matig vuur 15 tot 20 minuten zacht stoven.
    5. Voeg de gesneden tomaten en de peterselie toe en laat het nog 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen, onder af en toe roeren.
    6. Verwijder het laurierblaadje en de takjes tijm, proef en doe er eventueel nog wat kruiden door.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren