Rijk-gekruide appelcake in 6 lagen

    (8)
    1 uur 20 minuten

    Een cake van zes lagen heerlijkheid. Geef er ook nog slagroom bij.


    9 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 400 g poedersuiker
    • 200 g boter
    • 2 eieren
    • 2 afgestreken theelepels (6 g) baksoda
    • 1 afgestreken eetlepel bakpoeder
    • 750 g bloem
    • 2 afgestreken theelepels (6 g) zout
    • 100 ml karnemelk
    • 2/3 eetlepel vanille-essence
    • 1 kilo gedroogde appels, gekookt en gepureerd
    • 400 g donkerbruine basterdsuiker
    • 1 1/3 eetlepel kaneelpoeder
    • 1 theelepel gemalen kruidnagelen
    • 1 theelepel pimentpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 230 C. Beboter zes bakblikken van ca. 20x20 cm en bestuif die met bloem.
    2. Meng in een grote kom de poedersuiker, boter, eieren, baksoda, bakpoeder, meel, zout, karnemelk en vanille. Verdeel het beslag in zes gelijke porties en schep het in de bakblikken.
    3. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
    4. Maak de taartvulling: Roer de bruine suiker, kaneel, gemalen kruidnagelen en piment door de gekookte en fijngestampte appels.
    5. Maak de taart: Leg één stuk cake op een taartschaal, en schep er wat van de gekruide appelmoes op. Leg er weer een stuk cake op, appelmoes etc. enz. De bovenste laag moet cake zijn. Laat het minstens 12 uur staan voordat je het aansnijdt.

    Baksoda

    Je kunt baksoda kopen bij de apotheek of ouderwetse drogist, of bij sommige toko’s of reformwinkels.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (8)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties