Rijstpudding

    Rijstpudding

    6keer bewaard
    1uur5min


    46 personen hebben dit gemaakt

    Een klassieke, vertrouwde pudding.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 200 g witte pap- of kleefrijst (ronde korrel) - ongekookt
    • 1,4 liter hete halfvolle melk
    • 1 afgestreken theelepel (3 g) zout
    • 100 g poedersuiker
    • 75 g rozijnen
    • 1/2 afgestreken theelepel gemalen nootmuskaat
    • 2/3 eetlepel vanille-essence of 2 zakjes vanillesuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Meng rijst, melk, zout, suiker, rozijnen en nootmuskaat in een au bain-marie pan. Laat het onder af en toe roeren 1 uur in het pannetje op zachtjes kokend water staan, totdat het dik wordt. Roer dan de vanille erdoor. Je kunt het warm of koud eten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren