Fasolatha

    Fasolatha

    12keer bewaard
    1uur20min


    50 personen hebben dit gemaakt

    Fasolatha is een Grieks nationaal gerecht op basis van witte bonen. Het wordt al generaties lang gegeten. Olijfolie is één van de belangrijkste ingrediënten in dit heerlijke gerecht, dus gebruik dat royaal.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 200 gr gedroogde cannellinibonen, een nacht geweekt
    • 1 ui, in dunne schijfjes
    • 2 kleine wortels, in plakjes
    • 1 stengel selderie, fijngesneden
    • 1 blikje (400 gr) tomaatblokjes
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 1 theelepel gedroogde tijm
    • 125 ml olijfolie
    • 750 ml water
    • 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
    • zout naar smaak
    • gemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. De geweekte bonen afspoelen en laten uitlekken. In een grote sauspan onder water zetten en 2-3 minuten laten koken. Afgieten en het kookvocht niet bewaren.
    2. De bonen onder 750 ml water zetten en aan de kook brengen. Ui, wortel, selderie, tomaat, tomatenpuree, oregano, tijm, olijfolie, zout en peper toevoegen. De bonen 50-60 minuten in gesloten pan gaar laten koken. De peterselie erdoor roeren.

    Tip van de thuiskok

    Je kunt een snelkookpan gebruiken, kook dan alle ingrediënten, behalve de peterselie, 3 tot 4 minuten en roer dan de peterselie erdoor.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren