Runderrollade in een zoutkorst

    Runderrollade in een zoutkorst

    2keer bewaard
    1uur10min


    37 personen hebben dit gemaakt

    Rollade op een andere manier - om van te watertanden èn toch ook gemakkelijk te maken. Heel mooi voor een dineetje; het maakt indruk op je gasten als je de zoutkorst openbreekt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 runderrollade (ca 2 kg)
    • 2 potjes (elk 100 g) Engelse mosterd
    • 1.25 kg zout
    • Voor de saus
    • 1 bekertje (ca. 225 ml) slagroom
    • 2 eetlepels geraspte mierikswortel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 230 C. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
    2. Smeer het hele stuk vlees dik in met mosterd. Leg een dikke laag zout op de aluminiumfole in de bakplaat, ter grootte van de onderkant het stuk vlees en druk het vlees dan in het zout. Bedek de rest van het vlees met zout, druk het in de mosterd. (Er valt nogal wat zout naast het vlees op de bakplaat, maar dat geeft niet.)
    3. Bak het vlees op de bakpkaat 60 minuten, of tot de temperatuur binnen in het vlees 65 C is. Laat het 15 minuten rusten. Er zit nu een korst van zout om het vlees. Sla hard op de korst met de achterkant van een mes, dan breekt de korst en stukken vallen eraf. Verwijder de gehele korst en leg het vlees op een snijplank. Snijd het vlees in plakken en geef er mierikswortelsaus bij.
    4. Mierikswortelsaus: Klop in een kleine kom de slagroom stijf, tot pieken blijven staan. Roer er naar smaak mierikswortel door.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren