Salade van vis, schelp- en schaaldieren

    Salade van vis, schelp- en schaaldieren

    Voeg toe aan favorieten!
    32min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Verse sint-jakobsschelpen, mosselen, garnalen en inktvis worden gekookt en dan aangemaakt met een saus van olijfolie, citroensap en verse kruiden. Eet het met of zonder sla.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 250 g sint-jakobsschelpen
    • 100 g middelgrote garnalen
    • 250 g verse mosselen
    • 100 g inktvisringen
    • 100 g Kalamata olijven (zonder pit)
    • 2 eetlepels (30 ml) citroensap
    • 5 eetepels (75 ml) olijfolie
    • 1 flink teentje knoflook, fijngesneden
    • een kleine handvol fijngeknipte verse peterselie
    • een kleine handvol fijngeknipte verse bieslook
    • (eventueel) 1/2 theelepel gemalen gedroogde chilipepertjes
    • 1 citroen, in schijfjes gesneden
    • 1 middelgrote rode ui, in dunne schijfjes gesneden
    • 300 g gemengde sla
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:32min 

    1. Breng een grote pan water aan de kook. Kook er de sint-jakobsschelpen, garnalen, mosselen en inktvis 2 minuten in. Giet het water af. Pel de garnalen en neem de mosselen uit de schelpen.
    2. Leg de gekookte sint-jakobsschelpen, garnalen, mosselen en inktvis met de olijven in een kom en schep er het citroensap, de olijfolie, knoflook, peterselie, bieslook en gemalen Spaanse pepertjes door. Dek de kom af en zet een uur in de ijskast.
    3. Verdeel de slabladeren over zes bordjes of slakommetjes. Schep de saus van de mosselen etc. over de sla. Garneer met schijfjes citroen en rode ui. Sprenkel er zout en versgemalen zwarte peper over

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren