Salsa van geroosterde tomaten

    Salsa van geroosterde tomaten

    8keer bewaard
    20min


    185 personen hebben dit gemaakt

    Geroosterde tomaten, knoflook, ui en Spaanse peper worden gekruid met koriander en komijn tot een rokerige, pittige salsasaus.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 12 middelgrote (Roma) tomaten
    • 2 teentjes knoflook, niet gepeld
    • 1 kleine ui, in vieren gesneden
    • 1 groen Spaans pepertje
    • 1 1/2 eetlepel (25 ml) olijfolie
    • 1 volle theelepel gemalen komijn
    • 1/2 afgestreken theelepel zout
    • 3 eetlepels (45 ml) vers uitgeperst limoensap
    • een handvol fijngeknipte verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm de grill van de oven voor.
    2. Leg de tomaten, knoflook, ui en Spaanse pepertjes in een middelgrote ovenschaal en sprenkel de olijfolie erover.
    3. Grill de groente 5 tot 10 minuten, tot de buitenkant zwartgeblakerd is, houd het goed in de gaten.
    4. Neem de schaal uit de oven. Verwijder de binnenkanten van de tomaten, de steeltjes van de Spaanse pepertjes en de schilletjes van de knoflook.
    5. Maal de geblakerde groente grof, in de mengbeker van een keukenmachine. Doe ze dan in een middelgrote kom en meng de komijn, het zout, limoensap en de koriander erdoor.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    jeffe
    van
    0

    - Gewaardeerd op - 16 jul 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren