Salsa van granaatappel

    Salsa van granaatappel

    5keer bewaard
    20min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Granaatappelzaadjes gaan heerlijk samen met pepertjes en verse kruiden. Deze bitterzoete salsa vinden we vaak in de Mexicaanse keuken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 takjes verse munt, fijngeknipt
    • een bosje koriander, fijngeknipt
    • een bosje ‘platte’ peterselie, fijngeknipt
    • 1 kleine rode ui, gesneden
    • de zaadjes van 1 granaatappel
    • 6 eetlepels (90 ml) vers geperst limoensap.
    • 1 eetlepel geraspte limoenschil
    • 1 jalapeño peper, gesneden
    • 1 poblano peper, gesneden
    • 1 kleine tomaat, in blokjes
    • 2 eetlepels olijfolie
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Meng in een middelgrote kom de munt, peterselie, rode ui, granaatappelpitjes, het limoensap, de geraspte limoenschil, de gemalen Spaanse pepertjes, de tomaat en de olijfolie. Dek de kom af en laat het minstens twee uur in de ijskast staan voordat je het opdient.

    Tip:

    Als je geen verse jalapeños kunt vinden, neem ze dan uit blik of misschien een vers groen pepertje. Poblano pepertjes zijn niet scherp, in tegenstelling tot jalapeños. Als je ze niet kunt krijgen, zou je een mulato pepertje kunnen gebruiken, of misschien een vers rood pepertje.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren