Schotse bouillon

    (6)

    Soepbeentjes met vlees geven een heerlijke smaak aan deze traditionele soep van wortels, knolrapen, selderie en gerst.


    9 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 kilo soepbeentjes
    • 2 liter water
    • 6 peperkorrels (ongemalen)
    • 2 wortels, gesneden
    • 2 koolrapen, gesneden
    • 2 stengels bleekselderie, gesneden
    • 1 ui, gesneden
    • 4 eetlepels (60 ml) parelgort

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur40min  ›  Klaar in:3uur 

    1. Doe de soepbeentjes, het water en de peperkorrels in een grote soeppan. Breng het aan de kook, doe het deksel op de pan en laat het 1 1/2 uur zachtjes koken, of tot het vlees gemakkelijk loslaat van het bot.
    2. Neem de soepbeentjes uit de pan. Zeef de bouillon en laat haar afkoelen.
    3. Schep het vet van de koude bouillon af. Haal het vlees van de botjes, snijd het in blokjes, en doe die terug in de bouillon, samen met de wortels, knolraap, bleekselderie, ui en de gerstkorrels. Breng de bouillon aan de kook, zet het vuur laag en doe het deksel op de pan. Laat het 1 uur zachtjes koken, tot de groente en gerst gaar is.

    Tip:

    In plaats van runder-soepbeentjes kan je ook nekstuk van lam of schenkelvlees nemen.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (6)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties