Shoarma/Pita-broodjes

Shoarma/Pita-broodjes

67keer bewaard
45min


872 personen hebben dit gemaakt

Een gemakkelijk recept voor shoarma/pita-broodjes. Het is makkelijk om het deeg te laten rijzen in je broodmachine, of zet het afgedekt op een warme plaats.

Sandy

Ingrediënten
Porties: 8 

  • 250 ml warm water (45 C)
  • 375 g bloem
  • 2 afgestreken theelepels (6 g) zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 afgestreken theelepels poedersuiker
  • 3 afgestreken theelepels droge gist

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

  1. Doe alle ingrediënten in de bak van je broodmachine, zet die op de ‘deeg’ stand en zet de machine aan. De machine geeft een signaal als het deeg voldoende gerezen is.
  2. Strooi wat meel op je werkoppervlak en leg het deeg erop. Rol en rek het voorzichtig op tot een rol van 25 cm lang. Snijd het deeg met een scherp mes in acht stukken. Maak van elk een mooi balletje en maak er met een deegroller cirkels van tussen de 6 en 18 cm van. Laat ze met een doek erover een halfuur rijzen op een licht met bloem bestoven opperlak, tot ze een beetje opgezwollen zijn.
  3. Verwarm de oven voor op 260 C. Leg 2 of 3 broodjes op een metalen rooster. Bak de broodjes 4 à 5 minuten, tot ze verder opgezwollen zijn en de bovenkant bruin begint te worden. Haal ze dan uit de oven en doe ze meteen in een zak van bruin papier en doe deze meteen dicht of leg er een vochtige theedoek overheen, om ze zacht te laten worden.
  4. Als de pitabroodjes zacht zijn geworden, snijd ze dan open of snijd ze in tweeën als je de helften apart wilt gebruiken. Ze blijven een paar dagen goed in een plastic zak in de ijskast, en één of twee maanden in de diepvries.

Recent bekeken

Beoordelingen (4)

NielsTeseling
4

erg lekker, mooi gelukt! het maken waard - 30 jan 2014

capsicum
van
1

- Gewaardeerd op - 16 mei 2014

MinervaAnderling
0

Ik begrijp er niets van het deeg wil totaal niet reizen. - 30 jan 2016

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren