Shoarma/Pita-broodjes

    Shoarma/Pita-broodjes

    67keer bewaard
    45min


    872 personen hebben dit gemaakt

    Een gemakkelijk recept voor shoarma/pita-broodjes. Het is makkelijk om het deeg te laten rijzen in je broodmachine, of zet het afgedekt op een warme plaats.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 ml warm water (45 C)
    • 375 g bloem
    • 2 afgestreken theelepels (6 g) zout
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 3 afgestreken theelepels poedersuiker
    • 3 afgestreken theelepels droge gist

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Doe alle ingrediënten in de bak van je broodmachine, zet die op de ‘deeg’ stand en zet de machine aan. De machine geeft een signaal als het deeg voldoende gerezen is.
    2. Strooi wat meel op je werkoppervlak en leg het deeg erop. Rol en rek het voorzichtig op tot een rol van 25 cm lang. Snijd het deeg met een scherp mes in acht stukken. Maak van elk een mooi balletje en maak er met een deegroller cirkels van tussen de 6 en 18 cm van. Laat ze met een doek erover een halfuur rijzen op een licht met bloem bestoven opperlak, tot ze een beetje opgezwollen zijn.
    3. Verwarm de oven voor op 260 C. Leg 2 of 3 broodjes op een metalen rooster. Bak de broodjes 4 à 5 minuten, tot ze verder opgezwollen zijn en de bovenkant bruin begint te worden. Haal ze dan uit de oven en doe ze meteen in een zak van bruin papier en doe deze meteen dicht of leg er een vochtige theedoek overheen, om ze zacht te laten worden.
    4. Als de pitabroodjes zacht zijn geworden, snijd ze dan open of snijd ze in tweeën als je de helften apart wilt gebruiken. Ze blijven een paar dagen goed in een plastic zak in de ijskast, en één of twee maanden in de diepvries.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    NielsTeseling
    4

    erg lekker, mooi gelukt! het maken waard - 30 jan 2014

    van
    1

    - Gewaardeerd op - 16 mei 2014

    MinervaAnderling
    0

    Ik begrijp er niets van het deeg wil totaal niet reizen. - 30 jan 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren