Siciliaanse linzensaus

    Siciliaanse linzensaus

    6keer bewaard
    1uur40min


    105 personen hebben dit gemaakt

    Uien, champignons, knoflook en courgette worden snel aangebakken en dan met linzen gaargekookt. Heerlijk over pasta, op een koude avond - een ideaal vegetarisch gerecht dat op een koude winterdag wat warmte geeft.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2/3 eetlepel olijfolie
    • 1 ui, gesneden
    • 150 g champignons, in schijfjes
    • 1 kleine courgette, in stukjes gesneden
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 200 g gedroogde linzen
    • 750 ml water
    • 600 g passata
    • 5 eetlepels (75 ml) tomatenpuree
    • 3 afgestreken theelepels poedersuiker
    • 100 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Verhit de olie in een grote braadpan op matig vuur. Bak er al roerende de uien, champignons, courgette en knoflook in tot die zacht worden, ongeveer 5 minuten.
    2. Doe de linzen met 750 ml water bij de groente en breng het aan de kook. Roer er af en toe in. Laat het even goed koken, en zet dan het vuur lager, doe het deksel op de pan en laat het 45 tot 60 minuten zachtjes koken.
    3. Roer de passata, tomatenpuree, suiker en de rest van het water erdoor. Breng het weer aan de kook, zet het vuur lager, doe het deksel op de pan en laat het nog 20 minuten zachtjes koken. Voeg nog wat water toe als de saus begint aan te bakken, maar probeer de saus niet te verdunnen, hij moet vrij dik zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren