Siciliaanse spaghetti met ansjovis

    Siciliaanse spaghetti met ansjovis

    9keer bewaard
    15min


    129 personen hebben dit gemaakt

    Als je van ansjovis houdt, dan is dit jouw recept. Snel, gemakkelijk en heel smakelijk.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500 g spaghetti
    • 4 eetlepels (60 ml) olijfolie
    • 3 teentjes knoflook, gekneusd
    • 1 blikje ansjovisfilets, uitgelekt en gesneden
    • 100 g paneermeel
    • een handvol fijngeknipte verse peterselie
    • gemalen zwarte peper naar smaak
    • (eventueel) 4 eetlepels vers gemalen Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het water af.
    2. Verhit ondertussen de olijfolie in een middelgrote braadpan op matig vuur en bak de knoflook en ansjovis ongeveer 2 minuten aan, onder voortdurend roeren.
    3. Voeg het paneermeel toe en zet het vuur uit. Meng de peterselie en peper erdoor.
    4. Schep de ansjovissaus door de warme spaghetti en strooi er kaas over. Dien het onmiddellijk op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    MarleenVanbuel
    1

    - 30 nov 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren