Sla met een saus van knoflook, citroen en ansjovis

    (10)

    Een fisse, knapperige salade die lijkt op de klassieke Caesarsalade, maar dan zonder ei.


    12 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 krop Romeinse (bind)sla (langwerpige bladeren)
    • 100 g Parmezaanse kaas
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 2 ansjovisfilets, afgespoeld
    • 2/3 eetlepel vers citroensap
    • 4 eetlepels (60 ml) olijfolie extra vierge
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

    1. Maak de slabladeren los van elkaar en snijd ze kruislings in stukken. Spoel ze goed af en droog ze in een slacentrifuge.
    2. Snijd schilfers van de Parmezaanse kaas af met een grove rasp.
    3. Pureer de knoflook en ansjovis met het citroensap in de mengbeker van een keukenmachine of in een blender. Giet de olie er in een dun straaltje bij terwijl de blender nog loopt en laat de motor aanstaan tot het een gladde saus is. Breng op smaak met zout en peper.
    4. Meng de slasaus door de sla, met de helft van de grof geraspte Parmezaanse kaas en zout en peper naar smaak. Verdeel de salade over 2 borden en strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (10)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren