Dressing van geroosterde rode paprika en knoflook

    Dressing van geroosterde rode paprika en knoflook

    5keer bewaard
    45min


    29 personen hebben dit gemaakt

    Deze dressing is heel lekker als hij nog warm is, met gemengde sla en geitenkaas. En wat overblijft kan een week in de koelkast bewaard worden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 grote rode paprika’s
    • 100 ml olijfolie
    • 4 eetlepels (60 ml) rode-wijnazijn
    • 2 eetlepels mayonaise
    • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • 3 teentjes knoflook, gekneusd
    • een kleine handvol fijngeknipte verse basilicum
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 230 C.
    2. Wrijf de paprika’s helemaal in met olie. Leg ze op een ovenschaal en bak ze 25 tot 30 minuten, of tot de velletjes zwart worden.
    3. Neem de paprika’s uit de oven en laat ze afkoelen. Verwijder de steeltjes en de zwarte velletjes.
    4. Doe de paprika’s, olie, azijn, mayonaise, kaas, knoflook, basilicum en het zout en de peper in een blender en pureer tot een gladde massa. Bewaar het in de ijskast tot je het nodig hebt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren