Snel volkoren-haverbrood

    Snel volkoren-haverbrood

    17keer bewaard
    40min


    340 personen hebben dit gemaakt

    Brood zonder gist, ook geschikt voor speciale diëten. Je zou ook sojamelk kunnen gebruiken in plaats van gewone melk. Een wat zwaar brood dat heerlijk is als het net uit de oven komt. Probeer het op een koude morgen eens met boter en honing!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 75 g havermout of havervlokken
    • 100 g volkorenmeel
    • 2 volle theelepels bakpoeder
    • 1 afgestreken theelepel (3 g) zout
    • 1 1/2 eetlepel (25 ml) honing
    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 225 ml halfvolle melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 230 C.
    2. Maal de havervlokken fijn in een blender of in de mengbeker van een keukenmachine.
    3. Meng in een grote kom de gemalen havervlokken met het meel, bakpoeder en zout. Los in een andere kom de honing op in de olie en roer er dan de melk door. Combineer dan de twee mengsels en roer ze door elkaar tot een zacht deeg; maak er vervolgens een bal van en leg die op een licht met olie bestreken bakplaat.
    4. Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Klop op de bodem van het brood: als het hol klinkt is het klaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren