Snelle groente-masala

    Snelle groente-masala

    15keer bewaard
    30min


    93 personen hebben dit gemaakt

    Als ik haast heb, doe ik de groente in de magnetron en soms gebruik ik tomaten uit blik. Avondeten dat snel klaar is, met rijst of naan.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 tomaten, gepeld en in blokjes gesneden
    • 1 wortel, gesneden
    • 10 sperziebonen, gesneden
    • 1 liter koud water
    • 75 g diepvriesdoperwten, ontdooid
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 2 afgestreken theelepels (6 g) zout
    • 1 afgestreken theelepel kurkuma
    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 1 theelepel mosterdzaadjes
    • 2 afgestreken theelepels gemalen komijn
    • 1 ui, fijngesneden
    • 2 tomaten - geblancheerd, gepeld en in stukjes gesneden
    • 1 theelepel garam masala
    • 1 afgestreken theelepel gemberpoeder
    • 1 afgestreken theelepel chilipoeder
    • een handvol fijngeknipte verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Leg de aardappels, wortels en sperziebonen in het koude water en maak dan de rest van de groente klaar; giet het water af.
    2. Doe de aardappels, wortels en sperziebonen met de doperwten, knoflook, het zout en de kurkuma in een magnetronschaal en zet die 8 minuten in de magnetron op hoog.
    3. Verhit de olie in een grote braadpan op matig vuur. Bak de mosterdzaadjes met de komijn tot ze beginnen te sputteren en bak dan de ui mee totdat die glazig wordt. Roer er dan de tomaten door met de garam masala, gember en het chilipoeder en bak het drie minuten mee. Voeg vervolgens de gekookte aardappels, wortels en sperziebonen toe en bak alles nog 1 minuut. Garneer met koriander.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren