Snelle pilaf van quinoa

    Snelle pilaf van quinoa

    20keer bewaard
    35min


    602 personen hebben dit gemaakt

    Quinoa is een goed alternatief voor rijst, minder zwaar, het heeft een lekker nootachtig smaakje en het is in de helft van de tijd klaar. In dit recept voor een snel en gemakkelijk bijgerecht doen we er ui, knoflook en verse kruiden door.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • een flink klontje boter
    • 175 g quinoa ongekookt
    • 450 ml groentebouillon
    • 4 teentjes knoflook, gesneden
    • een handvol fijngeknipte verse peterselie
    • 2 takjes tijm, zonder steeltjes
    • een snufje zout
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • een scheutje vers citroensap (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Smelt de boter in een middelgrote steelpan op matig vuur. Rooster de quinoa lichtbruin in ongeveer 5 minuten, onder af en toe roeren. Voeg de bouillon toe, roer het door elkaar en breng het aan de kook. Zet het vuur lager en laat het zachtjes koken met het deksel op de pan; 15 minuten of tot de quinoa gaar is.
    2. Meng de quinoa in een kom met de knoflook, peterserlie, tijm, het zout en de ui. Sprenkel er citroensap over en dien het op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    jackie12345
    0

    Prima, alleen heb ik de hoeveelheden wel verdubbeld anders worden de porties wel erg klein. - 19 feb 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren