Snelle Spaanse visstoofschotel

    Snelle Spaanse visstoofschotel

    10keer bewaard
    35min


    128 personen hebben dit gemaakt

    Wijting- of kabeljauwfilets worden gekookt in tomatensaus met groene olijven en gemarineerde, zuur ingemaakte groente. Reuzengarnalen zijn er ook erg lekker door.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • een flink klontje boter
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1/2 ui, fijngesneden
    • 10 teentjes knoflook, grof gesneden
    • 225 g passata
    • 15 cocktail-tomaatjes, in tweeën gesneden
    • 50 g groene olijven, grof gesneden
    • 50 g ingemaakte rode paprika (uit een potje) - uitgelekt en grof gesneden
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • een mespuntje cayennepeper
    • een mespuntje paprikapoeder
    • 6 kabeljauwfilets

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de boter en olijfolie in een grote braadpan op matig vuur. Bak de ui en knoflook gaar onder geregeld roeren, pas goed op dat de knoflook niet aanbrandt. Voeg de passata en de cocktailtomaatjes toe, breng het zachtjes aan de kook en voeg dan de groene olijven en paprika’s toe. Breng het op smaak met zout, zwarte peper, cayennepeper en paprikapoeder.
    2. Doe de vis in de saus en laat het op matig vuur 5 tot 8 minuten zachtjes koken, of tot de vis gemakkelijk uit elkaar valt als je er met vork in prikt. Dien het onmiddellijk op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    ElsVanAken
    1

    Was heerlijk we hebben er van genoten. Lekker met een pittig smaakje. - 26 mrt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren