Snelle Thaise kokosnoot-kippensoep (Tom Ka Gai)

    Snelle Thaise kokosnoot-kippensoep (Tom Ka Gai)

    51keer bewaard
    35min


    272 personen hebben dit gemaakt

    In de originele versie zitten er galanga (Laos,) citroengras en ‘kaffir lime’ (djeroek poeroet) bladeren door. Je kunt die soms in potjes vinden bij de supermarkt, maar dit recept geeft je bijna de echte smaak zonder dat je naar die moeilijk te krijgen ingrediënten hoeft te zoeken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 350 g kipfilet
    • 3 eetlepels (45 ml) plantaardige olie
    • 2 blikjes (400 g elk) kokosmelk
    • 450 ml water
    • 2 eetlepels fijngesneden verse gemberwortel
    • 4 eetlepels (60 ml) vissaus
    • 4 eetlepels (60 ml) vers uitgeperst limoensap
    • een mespuntje cayennepeper
    • 1 afgestreken theelepel kurkuma
    • 1/2 bosje bosuitjes, fijngesneden
    • een handvol fijngeknipte verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Snijd de kip in dunne reepjes en bak die 2 of 3 minuten in olie, tot het vlees wit wordt.
    2. Breng in een pan de kokosmelk en het water aan de kook, zet dan het het vuur lager en doe de kip, gember en vissaus, het limoensap, de cayennepeper en kurkuma erdoor. Laat het 10 tot 15 minuten zachtjes koken, tot de kip gaar is.
    3. Sprinkel er bosuitjes en verse koriander over en dien het meteen op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    3

    Supersoepje! Makkelijk, ruikt verrukkelijk en smaakt mjammie! - 06 aug 2012

    van
    1

    - Gewaardeerd op - 27 nov 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren