Soep met varkensvlees- en garnalenwontons

    Soep met varkensvlees- en garnalenwontons

    2keer bewaard
    35min


    312 personen hebben dit gemaakt

    Wontons zijn dunne lapjes deeg met inhoud, in dit recept een mengsel van varkensvlees en garnalen, op smaak gebracht met sojasaus en verse gember en zachtjes gekookt in kippenbouillon. Garneer met verse bosuitjes.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 225 g varkenshaas, grof gehakt
    • 50 g gepelde garnalen, fijngesneden
    • 1 volle theelepel bruine basterdsuiker
    • 1 eetlepel Chinese rijstwijn of saké
    • 1 eetlepel lichte sojasaus
    • 1 volle theelepel gesneden verse gemberwortel
    • 1 bosje fijngesneden bosuitjes
    • 24 wonton velletjes
    • 750 ml kippenbouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:35min 

    1. Meng in een grote kom het varkensvlees en de garnalen, suiker, wijn, sojasaus en gember, en een kleine handvol van de gesneden bosuitjes. Roer het goed door elkaar en laat het dan 25 tot 30 minuten staan.
    2. Neem een volle theelepel van het mengsel en leg dat in het midden van het vierkante wontonvelletje. Maak je vingers nat en strijk wat van dat water over de vier de randen van het velletje. Leg dan één hoek op de hoek ertegenover. Knijp de zijkanten van de ontstane driehoek samen om ze af te sluiten. Leg dan de twee andere punten over elkaar heen, maak ze een beetje nat en druk ze tegen elkaar. Verwerk zo alle velletjes en vulling.
    3. Breng de kippenbouillon aan de kook. Leg de wontons erin en laat ze 5 minuten koken. Garneer de soep met de overgebleven gesneden bosuitjes en dien onmiddellijk op.

    Wontons frituren voor dim sum:

    Verhit een halve tot 3/4 liter olie in een wok, maak het goed heet. Frituur steeds en paar wontons tegelijk, 2 tot 3 minuten per kant. Laat ze uitlekken. Geef er Chinese pruimensaus bij.

    Tip:

    Je kunt wonton- of dumpling-velletjes bij de aziatische winkel kopen, in de diepvries. Goed ingepakt blijven ongekookte wontons twee maanden goed in de dieprvries. Laat ze ontdooien als je ze gaat frituren, maar als je ze gaat koken hoef je ze niet te ontdooien - maar kook ze dan wel 2 minuten langer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren