Soep van geroosterde tomaten

    Soep van geroosterde tomaten

    75keer bewaard
    1uur15min


    175 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke tomatensoep die de smaak van verse basilicum uit de tuin en in de oven gebakken tomaten samenbrengt. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo middelgrote (Roma) tomaten, in vieren gesneden
    • 3 eetlepels (45 ml) olijfolie
    • 4 teentjes knoflook, niet gepeld
    • 1 liter kippenbouillon, bijna aan de kook
    • een flinke handvol fijngeknipte verse basilicum
    • 1/2 eetlepel balsamico azijn
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 C. Leg de knoflook, en de gehalveerde tomaten met de opengesneden kant naar boven op een bakplaat. Druppel de olie en sprenkel het zout en de peper erover. Bak 1 uur in de voorverwarmde oven.
    2. Snijd één uiteinde van de knoflookteentjes af en knijp de inhoud van de teentjes in de mengbeker van de keukenmachine met de tomaten en alles wat er op de bakplaat lag. Voeg de bouillon, basilicum en azijn toe en pureer tot een gladde massa. Breng desgewenst op smaak met peper en zout. Het kan warm of koud gegeten worden.

    Video

    Soep van geroosterde tomaten
    Soep van geroosterde tomaten

    Recent bekeken

    Beoordelingen (7)

    van
    0

    heerlijk - 01 dec 2016

    Dearthea
    van
    0

    Heerlijke soep! Deze zal regelmatig gemaakt gaan worden! - 25 okt 2015

    Maria123
    van
    0

    Heerlijk, al heb ik groentenbouillon (blokje) gebruikt ipv kip om het vegetarisch te houden voor mijn gasten. - 25 aug 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren