Adobo kip van de barbecue

    Adobo kip van de barbecue

    30keer bewaard
    1uur


    225 personen hebben dit gemaakt

    Dit Filipijnse kipgerecht heeft veel smaak en is eenvoudig te bereiden. De aangegeven hoeveelheden ketjap, knoflook en azijn kunt u voor 1 of meerdere kippen gebruiken. Serveren met rijst en een klein scheutje marinade.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 340 ml ketjap
    • 340 ml water
    • 180 ml azijn
    • 3 eetlepels honing
    • 1 1/2 eetlepel knoflook, fijngesneden
    • 3 laurierblaadjes
    • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1 1/2 kg kippenbouten, zonder vel of bot

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De barbecue goed heet laten worden en een rooster licht met olie invetten.
    2. In een grote pan ketjap, water, azijn, honing, knoflook, laurierblad en peper aan de kook brengen. Kip toevoegen, vuur laag zetten, de pan afdekken en 35-40 minuten laten sudderen.
    3. Haal de kip uit de pan en op een stuk keukenrol laten uitlekken. Apart zetten. Laurierblad verwijderen. De saus weer aan de kook brengen en tot ong. 300 ml laten inkoken.
    4. De kip op de voorverwarmde barbecue ong. 5 minuten per kant krokant bruin roosteren. Serveren met de resterende marinade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren