Soep van varkensvlees en nori

    Soep van varkensvlees en nori

    Voeg toe aan favorieten!
    33min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Nori is Japans voor ‘gedroogd zeewier.’ Ik heb het recept meerdere malen zò aangepast dat het snel gemaakt kan worden van ingrediënten die je in de meeste grote supermarkten kunt vinden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 g varkensgehakt
    • 2 liter water
    • 1 blokje kippenbouillon
    • 1 blikje (220 g) waterkastanjes
    • 3 vellen nori, in stukjes gebroken
    • 1 losgeklopt ei
    • 1 afgestreken theelepel zout
    • 4 bosuitjes, gesneden
    • 1 volle theelepel sesamolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 18min  ›  Klaar in:33min 

    1. Bak het varkensgehakt bruin in een grote braadpan op middelhoog vuur. Giet het vet af en doe het water erbij. Breng aan de kook en zet het vuur lager, laat het 15 minuten zachtjes pruttelen, zonder deksel.
    2. Los het bouillonblokje al roerend op en voeg de waterkastanjes en nori toe. Roer het ei door de soep en breng hem op smaak met zout. Neem de pan van het vuur en roer de bosuitjes en sesamolie erdoor. Serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren