Spaghetti alla Puttanesca

    Spaghetti alla Puttanesca

    6keer bewaard
    40min


    371 personen hebben dit gemaakt

    Stoof tomaten en knoflook met ansjovis, kappertjes, olijven en gedroogde chilipepertjes voor deze Italiaanse pastasaus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 g spaghetti
    • 100 ml olijfolie
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 375 g in stukjes gesneden tomaten, door een grove zeef gewreven
    • 4 ansjovisfilets, afgespoeld en gesneden
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 3 eetlepels kappertjes
    • 20 Griekse olijven, ontpit en grof gesneden
    • 1 afgestreken theelepel gemalen gedroogde chilipepertjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op het pak. Giet het water af en zet de spaghetti even opzij.
    2. Verhit de olie in een braadpan op matig vuur. Bak de knoflook goudbruin in de pan. Voeg de door de zeef gedrukte tomaten toe en laat het vijf minuten zachtjes koken.
    3. Roer de stukjes ansjovis door de tomatensaus en voeg dan de kappertjes, olijven en gedroogde chilipepertjes toe. Laat het 10 minuten zachtjes koken, onder af en toe roeren.
    4. Giet de saus over de spaghetti, schep het goed door elkaar en dien het meteen op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren