Spaghetti met sint-jakobsschelpen

    Spaghetti met sint-jakobsschelpen

    2keer bewaard
    45min


    260 personen hebben dit gemaakt

    Verse sint-jakobsschelpen worden gekookt in witte wijn met knoflook en uien en dan door spaghetti geschept. Sprenkel er Pecorino en verse peterselie over.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 eetlepels (60 ml) boter
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 100 ml droge witte wijn
    • 2 afgestreken theelepels (6 g) zout
    • een snufje versgemalen zwarte peper
    • 50 g vers geraspte Pecorino Romano-kaas
    • 1/2 liter kippenbouillon
    • 500 g sint-jakobsschelpen
    • 1 pakje (500 g) linguini pasta
    • een handvol fijngeknipte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Smelt de boter in een grote braadpan op matig vuur en fruit de knoflook en ui tot die glazig is. Voeg wijn, zout, zwarte peper en kaas toe.
    2. Doe de kippenbouillon en sint-jakobsschelpen erbij; zet het vuur hoog en laat het 5 minuten goed koken.
    3. Kook ondertussen de linguini volgens de aanwijzingen op het pak en giet het water af als de pasta gaar is.
    4. Zet het vuur onder de saus laag, roer de peterselie erdoor en schep dan de linguini erdoor.

    Tip:

    Pas altijd op dat je St Jakobsschelpen niet te lang kookt, want dan worden ze taai.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren