Spaghetti met tonijn en kappertjes

    Spaghetti met tonijn en kappertjes

    14keer bewaard
    40min


    178 personen hebben dit gemaakt

    Een lichte doordeweekse maaltijd van tonijn uit blik, tomaten en citroen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 ui, gesneden
    • 2 teentjes knoflook, gekneusd
    • 1 eetlepel kappertjes
    • 1 blikje (ca. 400 g) gesneden tomaten
    • 1 eetlepel (15 ml) citroensap
    • een handvol fijngeknipte verse peterselie
    • 1/2 afgestreken theelepel gemalen gedroogde chilipepertjes
    • 2 blikjes (ca 200 g elk) tonijn op water, uitgelekt
    • 500 g spaghetti

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit een grote braadpan met olie op laag vuur. Doe de uien en knoflook erbij en bak onder geregeld roeren tot de uien zacht worden. Roer de kappertjes, tomaten, citroensap en peterselie erdoor. Breng het op smaak met de chilipepertjes. Laat het een minuut of 3 zachtjes koken om de saus in te dikken. Roer de tonijn erdoor en laat het goed doorwarmen.
    2. Doe ondertussen de pasta in een grote pan met kokend water en kook de pasta nèt gaar. Giet het water goed af.
    3. Schep de pasta door de saus, en dien onmiddellijk op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren