Pastasalade met spinazie en feta

    (307)
    25 minuten

    Een frisse pastasalade vol spinazie, feta en zwarte olijven.


    286 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500 g Farfalle (vlinder-) pasta
    • 275 g spinazie, gescheurd
    • 50 g feta kaas, verkruimeld
    • 1 rode ui, gesneden
    • 200 g zwarte olijven, van pitten ontdaan en in stukjes gesneden
    • 6 eetlepels (90 ml) olijfolie extra vierge
    • 3 eetlepels (45 ml) balsamico azijn
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • sap van 1 citroen
    • 1 afgestreken theelepel vers gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit water met zout in een grote pan en kook de pasta al dente. Doe de spinazie in een vergiet. Giet het kookwater van de pasta af over de spinazie, zodat die licht gekookt wordt. Schud de vergiet om zoveel mogelijk water te verwijderen.
    2. Roer in een grote kom de pasta, spinazie, feta, rode ui en olijven door elkaar.
    3. Klop in een kleine kom de olie, azijn, knoflook, het citroensap en de peper op met een garde. Giet het mengsel over de salade en laat het twee uur in de ijskast staan voordat je het opdient.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (307)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    van
    10

    Deze koude pastasalade komt nog meer tot z'n recht als je het een dag vantevoren maakt. Dan zijn de smaken beter gemengd. Echt lekker! Ook leuk voor een picknick of bij de bbq.  -  17 jun 2010

    van
    0

    Erg lekker, de familie en schoonfamilie heeft ook gesmuld! Ook lekker om warm te eten / op te bakken met kaas.  -  11 feb 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren