Stroganoff varkensvlees

    Stroganoff varkensvlees

    1keer bewaard
    1uur20min


    67 personen hebben dit gemaakt

    Varkenskarbonade met champignons en uien in een fluweelzachte zure-roomsaus. Heerlijk en toch eenvoudig genoeg voor een doordeweekse maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 flinke varkenskarbonades
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 100 g verse champignons, in schijfjes gesneden
    • 4 eetlepels (60 ml) water
    • 2/3 afgestreken eetlepel mosterd
    • 1 afgestreken theelepel (3 g) zout
    • 100 ml zure room
    • een handvol fijngeknipte verse peterselie, als garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verhit de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak het vlees goed bruin aan beide kanten. Neem het uit de pan en zet even terzijde.
    2. Doe de ui en paddestoelen in de braadpan en bak die onder af en toe roeren zacht.
    3. Doe het vlees weer terug in de pan. Voeg het water toe, met de mosterd en het zout. Zet het vuur hoog en breng het aan de kook, en zet dan het vuur weer lager, doe het deksel op de pan en laat het 45 minuten tot een uur heel zachtjes koken.
    4. Leg het vlees op een verwarmde schaal. Doe de zure room in de braadpan en laat het goed doorwarmen (maar niet koken!) Giet de saus over het vlees, garneer met peterselie en dien het op.

    Tip:

    Doe de zure room er pas op het laatste moment bij en laat het niet meekoken, want dan gaat de saus schiften.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren