Suikerglazuur in 7 minuten

    Suikerglazuur in 7 minuten

    14keer bewaard
    10min


    91 personen hebben dit gemaakt

    Een Amerikaans recept voor een luchtig suikerlaagje op bijvoorbeeld cupcakes.

    Ingrediënten
    Porties: 48 

    • het wit van 2 eieren
    • een snufje zout
    • 300 g poedersuiker
    • 5 eetlepels (75 ml) water
    • 1/2 afgestreken theelepel cremor tartari (cream of tartar)
    • 1 theelepel vanille-essence of 1 zakje vanillesuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 3min  ›  Bereiding: 7min  ›  Klaar in:10min 

    1. Meng alle ingrediënten behalve de vanille in een au bain-marie pan en klop 1 minuut. Verhit 7 minuten boven kokend water, onder voortdurend kloppen, of tot het glazuur zo stijf is dat pieken blijven staan.
    2. Neem het pannetje met glazuur van boven het kokend water weg en meng de vanille erdoor. Klop tot het smeerbaar is.

    Cremor Tartaris

    Cremor Tartaris (cream of tartar, KHC4H4O6) is een bestanddeel van bakpoeder, dat ook eieren helpt stollen in een zoete omgeving, zoals in dit recept. Je kunt het bij de apotheek of ouderwetse drogist kopen, of misschien bij de reformwinkel.

    Tip:

    Desgewenst kun je kleurstof in de glazuur doen en in plaats van vanille kan je ook amandel-, rum- of citroenessence gebruiken als smaakstof.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren