Tamales met varkensvlees

    Tamales met varkensvlees

    4keer bewaard
    1uur20min


    26 personen hebben dit gemaakt

    De tamale is een Mexicaans/Indiaans gerecht: een lapje zacht maïsmeeldeeg gevuld met vlees, kaas of groente en dan gestoomd. Dit recept geeft een smakelijke, geurige vulling van varkensvlees. Als je het deeg voor de tamales zelf maakt, doe er dan 250 ml van het kookvocht van het varkensvlees door, dat is heel lekker. Je kunt deze vulling ook gebruiken voor tacos, burritos of enchiladas.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 450 g varkensschouder of schouderkarbonade
    • 600 ml water
    • 1/2 ui
    • 1 teentje knoflook, gepeld
    • 1 laurierblaadje
    • zout naar smaak
    • 8 korrels zwarte peper
    • 1 gedroogd rood Spaans pepertje

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Snijd het vet van het vlees. Snijd het vlees dan in grote stukken en leg die in een grote pan. Doe het water erbij, de ui, knoflook, het laurierblaadje, zout, peperkorrels en het gemalen Spaanse pepertje. Breng het aan de kook en schep het schuim eraf. Zet het vuur lager, leg het deksel op de pan en laat het 1 uur heel zachtjes koken.
    2. Giet het kookvocht af; bewaar een kwart liter als je het deeg voor de tamales zelf gaat maken. Laat het vlees afkoelen en maak het klein met een vork. Bewaar het in de koelkast als je het pas de volgende dag gaat gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren