Focaccia uit de Broodmachine

    Focaccia uit de Broodmachine

    55keer bewaard
    35min


    220 personen hebben dit gemaakt

    Het brood is heerlijk afgemaakt met een scheutje olijfolie, balsamico en wat geraspte Parmezaanse kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 225 ml lauw water
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 takjes verse rozemarijn, harde tak verwijderd en fijngesneden
    • 400 gr bloem
    • 1 1/2 theelepel droog bakkersgist
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 3 takjes verse rozemarijn, harde tak verwijderd en fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Water, 2 eetlepels olijfolie, zout, knoflook, rozemarijn, bloem en gist volgens de aanwijzingen van de fabrikant in de bakvorm van de broodmachine doen. Selecteer het deegmenu en druk op Start.
    2. Het deeg uit de machine halen als de cyclus is afgerond. Verspreid het deeg over een bakvorm van 23x33 cm of een pizzaplaat van 30 cm. Met de vingertoppen het deeg elke paar centimeters indrukken. Eerst de resterende olijfolie, dan de resterende rozemarijn over het deeg verdelen.
    3. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. De foccacia afdekken met keukenfolie terwijl de oven opwarmt.
    4. 20-25 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot het brood goudbruin is. 5 minuten laten afkoelen alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    2

    Zeer lekker, ikzelf heb er nog wat verse tijm bij gedaan, - 11 aug 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren