Thaise saté van varkensvlees

    Thaise saté van varkensvlees

    10keer bewaard
    55min


    68 personen hebben dit gemaakt

    Varkensvlees gemarineerd in een Thaise pindasaus, op stokjes gestoken met waterkastanjes en stukjes paprika en ui en dan geroosterd op de barbecue.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetlepels pindakaas met stukjes noot
    • 1/2 bosje bosuitjes, fijngesneden
    • 2 eetlepels (30 ml) sojasaus
    • 2 eetlepels (30 ml) citroensap
    • 1 1/2 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 afgestreken theelepels gemalen koriander
    • een mespuntje gemalen gedroogde chilipepertjes
    • 1 varkenshaas, in blokjes gesneden
    • 1 blikje (ca 200 g) waterkastanjes - uitgelekt
    • 1 groene paprika, in stukjes van ca. 4x4 cm
    • 1 rode paprika, in stukjes van ca. 4x4 cm
    • 1 kleine ui, gesneden
    • satéprikkers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:55min 

    1. Meng in een middelgrote kom de pindakaas, bosuitjes, sojasaus, citroensap, bruine suiker, knoflook, koriander en gemalen Spaanse peper; doe het varkensvlees erbij en bedek dat met de marinade. Dek de kom af en laat het vlees minstens een halfuur in de ijskast marineren.
    2. Verwarm de barbecue voor (hoog vuur) of steek de houtskool aan etc.
    3. Rijg afwisselend gemarineerd vlees, waterkastanjes, groene en rode paprika en ui aan de spiezen. Doe de overblijvende marinade in een klein steelpannetje, breng het aan de kook en laat het een minuut of vijf koken.
    4. Strijk met een kwastje wat olie op het rooster. Barbecue de spiezen 10 minuten, of hoe gaar je ze maar wilt hebben. Draai de pennen geregeld om zodat ze gelijkmatig geroosterd worden. Strijk er in de laatste minuten met een kwastje de gekookte marinade over.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren