Traditionele cioppino

    Traditionele cioppino

    3keer bewaard
    2uur15min


    88 personen hebben dit gemaakt

    Een origineel recept van de Italiaanse vissers die in de negentiende eeuw naar San Francisco kwamen. Schep het in grote soepkommen en geef er brood met een lekker knapperige korst bij.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 grote ui, gesneden
    • 3 teentjes knoflook, gekneusd
    • 1 1/2 kilo gesneden tomaten uit pak of blik
    • 100 ml droge witte wijn
    • een handvol fijngeknipte verse peterselie
    • 1 afgestreken theelepel gedroogde basilicum
    • 2/3 afgestreken eetlepel (10 g) zout
    • 1 theelepel grof gemalen peper
    • 1 laurierblaadje
    • 24 kokkels
    • 500 g sint-jakobsschelpen
    • 675 g krabpoten
    • 500 g ongepelde grote garnalen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Verhit de olie op middelhoog vuur in een heel grote pan met dikke bodem. Voeg de ui en knoflook toe en bak die onder geregeld roeren gaar. Doe de tomaten en witte wijn erbij en kruid het dan met peterselie, basilicum, zout, peper en laurierblad. Zet het vuur lager en laat het ongeveer 1 uur zachtjes koken, tot bijna alle vloeistof verdampt is.
    2. Doe de kokkels, sint-jakobsschelpen, krabpoten en garnalen in de pan. Doe het deksel op de pan en kook op matig vuur tot de schelpen opengaan. Schep het in grote soepkommen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren