Vareniki

    Vareniki

    2keer bewaard
    30min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Pierogi gevuld met Hüttenkäse. Een oud recept van onze Pools-Russische familie. Het wordt gekookt en dan gewoonlijk gegeten met een saus van zure room en krokant spek.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 4 eieren
    • 225 ml halfvolle melk
    • 375 g bloem
    • 2 afgestreken theelepels zout
    • 450 g Hüttenkäse, uitgelekt
    • een snufje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng in een middelgrote kom 2 eieren, melk, bloem en het zout, en roer het samen tot een zacht deeg. Rol het zo dun uit dat je ongeveer 12 vierkantjes van 10x10 cm kunt maken.
    2. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook.
    3. Meng in een middelgrote kom de kaas, 2 eieren en het zout. Leg het kaasmengsel op de lapjes deeg en vouw die dicht, knijp de randjes samen om ze af te sluiten en leg ze in het kokende water. Laat ze 8 tot 10 minuten koken, of tot ze boven komen drijven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren