Varkensoesters met een saus van port en cranberries

    Varkensoesters met een saus van port en cranberries

    7keer bewaard
    25min


    74 personen hebben dit gemaakt

    Varkensoesters met een smakelijke cranberry-portsaus. Heerlijk met puree of pilaf van wilde rijst. Zet het eens voor aan het bezoek als je rond Kerstmis een etentje geeft.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50 g gedroogde cranberries
    • 225 ml water
    • 1 theelepel olijfolie
    • 450 g varkensoesters
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 2 sjalotjes, fijngesneden
    • 100 ml port
    • 4 eetlepels (60 ml) witte wijnazijn
    • 225 ml kippenbouillon
    • 1 takje tijm, alleen de blaadjes (geritst)
    • 2 afgestreken theelepels maizena
    • 1 eetlepel water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Doe de cranberries in een klein steelpannetje op heel matig vuur. Doe het water erbij en roer het. Breng het bijna aan de kook en houd het 3 minuten zo dat net niet kookt. Giet het af, maar bewaar ook het kookwater. Zet het even terzijde.
    2. Verhit olie in een grote braadpan op matig vuur. Strooi zout en peper over de varkensoesters en bak ze in de pan aan beide kanten bruin en tot ze van binnen niet meer roze zijn, ongeveer 3 minuten per kant. Leg ze op een schotel, dek ze wat af en houd ze warm.
    3. Doe nu de sjalotjes in de braadpan en bak die een halve minuut. Giet de port en de azijn in de pan en breng het aan de kook, roer goed en schraap over de bodem om alle licht aangebakken stukjes los te maken. Laat het 3 tot 5 minuten koken, tot de hoeveelheid vloeistof ongeveer gehalveerd is. Voeg dan de kippenbouillon, de tijmblaadjes en het kookwater van de cranberries toe, en laat het 5 tot 7 minuten koken, tot de hoeveelheid vloeistof weer gehalveerd is.
    4. Los in een klein kommetje de maizena op in een eetlepel (15 ml) water. Doe het in de braadpan, roer heel goed en houd de saus dan net onder het kookpunt tot hij een beetje dik wordt, en glanzend. Meng de cranberries erdoor, breng op smaak met zout en peper, schep het over de varkensoesters en dien meteen op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren