Varkensvlees met perziken-salsa en zwarte bonen

    Varkensvlees met perziken-salsa en zwarte bonen

    1keer bewaard
    40min


    155 personen hebben dit gemaakt

    Je zou het niet zeggen dat dit heel eenvoudig klaar te maken is. Gebruik verse, rijpe perziken, of uit blik, en geef er rijst bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 varkenshaas, in blokjes gesneden
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 4 eetlepels polenta
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 4 eetlepels (60 ml) bier
    • 1 pot (ca 300 g) salsa
    • 1 blikje (ca. 400 g) schijfjes perzik, uitgelekt
    • 1/2 blik zwarte bonen (ca 200 g) - laat uitlekken maar bewaar het vocht
    • een handvol fijngeknipte verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Strooi zout en peper naar smaak over de blokjes vlees. Doe het vlees dan in een plastic zak met de polenta en schud het goed, zodat het vlees er helemaal mee bedekt is.
    2. Verhit olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Leg de stukjes gepaneerd vlees in de pan en bak ze onder geregeld roeren 5 tot 10 minuten, tot alle kanten mooi bruin zijn.
    3. Zet het vuur lager. Doe het bier, de salsa, perziken en bonen (met 2 eetlepels vloeistof uit het blikje) in de pan. Meng het goed door elkaar en laat het 15 tot 20 minuten heel zachtjes koken. Roer dan de koriander erdoor en dien het onmiddelijk op.

    Tip:

    Zwarte ‘turtle’ bonen worden veel gebruikt in de Latijns-Amerikaanse keuken. Boordevol voedingsvezel en andere voedingsstoffen zijn ze een gezonde toevoeging bij welk gerecht dan ook. Neem de gedroogde als je ze niet in blik kunt vinden. In dit recept zou je ook kikkererwten uit blik kunnen gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren