Varkensvlees-wontons

    Varkensvlees-wontons

    2keer bewaard
    1uur40min


    42 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept geeft een hoeveelheid voor een party. Je kunt natuurlijk ook een deel in pakjes invriezen. Echt de moeite van het maken waard, met heerlijke vullingen als bijvoorbeeld varkensvlees, paksoi of waterkastanjes. Je kunt de wonton-velletjes bij Aziatische winkels kopen, in de diepvries.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250 g varkensgehakt
    • 1 afgestreken theelepel (3 g) zout
    • 1 eetlepel sojasaus of ketjap
    • 1/2 blikje (ca 100 g) waterkastanjes - uitgelekt en fijngesneden
    • 30 g bamboescheuten, uitgelekt en fijngesneden
    • 6 bosuitjes, fijngesneden
    • 75 g taugé, fijngesneden
    • 1 ei, losgeklopt
    • 2 blaadjes paksoi, fijngesneden
    • 1 eetlepel Chinese rijstwijn of saké
    • 60 wonton-velletjes
    • 2 liter koolzaadolie om te frituren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Meng in een grote kom het varkensvlees, zout, de soyasaus, waterkastanjes, bamboescheuten, bosuitjes, taugé, het ei, de paksoi en rijstwijn door elkaar.
    2. Neem een volle theelepel van het mengsel en leg dat in het midden van het vierkante wontonvelletje. Maak je vingers nat en strijk wat van dat water over de vier de randen van het velletje. Leg dan één hoek op de hoek ertegenover. Knijp de zijkanten van de ontstane driehoek samen om ze af te sluiten. Leg dan de twee andere punten over elkaar heen, maak ze een beetje nat en druk ze tegen elkaar.
    3. Verhit de olie in een zware braadpan of wok op hoog vuur. Frituur elke wonton 2 minuten. Neem ze uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren