Mini Vietnamese garnalen-loempia's

Mini Vietnamese garnalen-loempia's

14keer bewaard
25min


80 personen hebben dit gemaakt

Dunne velletjes voor kleine loempia’s worden gevuld met rijstvermicelli, stukjes garnaal, geraspte wortel, sla en basilicum en dan in hoi-sin saus gedoopt. Je kunt de velletjes vinden bij de toko of oosterse winkels.

Claudine

Ingrediënten
Porties: 8 

 • 250 g rijstmie (miehoen)
 • 225 g gekookt garnalen, gepeld en in de lengte in tweeën gesneden
 • 1 wortel, geraspt
 • 1/2 krop sla, in stukjes gescheurd
 • 1 bosje basilicum, fijngeknipt
 • 100 ml hoisin saus
 • water

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:25min 

 1. Breng water aan de kook in een middelgrote steelpan. Laat de vermicelli langzaam in het kokende water glijden. Neem dan de pan van het vuur en laat het 3 tot 5 minuten staan, tot de vermicelli zacht is. Giet het water af en spoel de vermicelli goed af met koud water, zodat ze niet aan elkaar plakken.
 2. Vul een grote kom met heet water. Houd 1 rijstpapiervelletje 1 seconde in het hete water om het zacht te laten worden. Leg het velletje plat neer en leg wat (zoveel je wilt, maar de loempia moet nog wel dicht kunnen) vermicelli, garnalen, wortel, sla en basilicum in het midden. Rol de randjes van het velletje een klein stukje op en vouw de loempia dan strak dicht, onderaan beginnend. Maak meer loempia’s tot de ingrediënten op zijn.
 3. Meng in een andere kom de hoisin-saus met water tot de gewenste dikte. Verhit het mengsel een paar seconden in de magnetron.
 4. Serveer de loempia’s met de warme dipsaus.

Recent bekeken

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren