Zalm gepocheerd in witte wijn

    Zalm gepocheerd in witte wijn

    5keer bewaard
    35min


    47 personen hebben dit gemaakt

    Zalm gepocheerd in wijn met uien, wortels en bleekselderie. Door de kaasdoek wordt het niet overgaar. Verse, gestoomde asperges met Hollandaise saus past er heel goed bij.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • een flinke klont boter
    • 1/2 ui, gesneden
    • 3 wortels, gesneden
    • 1 stengel bleekselderie, in stukjes gesneden
    • 1 liter water
    • 100 ml droge witte wijn
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 1/4 kg zalmfilets

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de boter in een grote braadpan en fruit de uien, wortels en bleekselderij 5 minuten. Voeg het water, de wijn, het zout en de peper toe en laat het nog 5 minuten langer zachtjes koken.
    2. Verpak de moten zalm in kaasdoek en leg ze in het kokende water. Zet het vuur lager en laat het ongeveer 15 minuten zachtjes koken (12 minuten per kilo.)
    3. Neem de zalm voorzichtig uit de pan, haal hem uit de kaasdoek en serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren