Zalm met sinaasappel en venkel

    (19)

    Zalmfilets gebakken in een saus van sinaasappels en venkel. Je zou het niet zeggen, maar het is heel eenvoudig klaar te maken. Heerlijk om aan familie of gasten voor te zetten.


    32 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 zalmfilets
    • 100 ml sinaasappelsap
    • 1 venkelknol, in stukjes gesneden
    • 1 eetlepel olijfolie
    • hartige kruiden (Aromat bijvoorbeeld) naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C.
    2. Leg de moten zalmfilet in een glazen ovenschaal met de kant zonder vel naar boven en giet het sinaasappelsap erover. Sprenkel venkel, olijfolie en hartige kruiden over de vis en dek de schaal af met aluminiumfolie.
    3. Bak 20 tot 25 minuten in de oven, of tot de vis gemakkelijk uit elkaar valt als je er een vork in steekt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (19)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren