Zalm met sinaasappel en venkel

    Zalm met sinaasappel en venkel

    4keer bewaard
    35min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Zalmfilets gebakken in een saus van sinaasappels en venkel. Je zou het niet zeggen, maar het is heel eenvoudig klaar te maken. Heerlijk om aan familie of gasten voor te zetten.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 zalmfilets
    • 100 ml sinaasappelsap
    • 1 venkelknol, in stukjes gesneden
    • 1 eetlepel olijfolie
    • hartige kruiden (Aromat bijvoorbeeld) naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C.
    2. Leg de moten zalmfilet in een glazen ovenschaal met de kant zonder vel naar boven en giet het sinaasappelsap erover. Sprenkel venkel, olijfolie en hartige kruiden over de vis en dek de schaal af met aluminiumfolie.
    3. Bak 20 tot 25 minuten in de oven, of tot de vis gemakkelijk uit elkaar valt als je er een vork in steekt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren