Zeebaars op de barbecue

    Zeebaars op de barbecue

    2keer bewaard
    20min


    25 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig recept voor zeebaars. Vooral met verse vis vindt iedereen dit lekker. Heel geschikt voor een barbecue aan zee.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 eetlepel (15 ml) citroensap
    • 1 theelepel olijfolie
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 laurierblaadje
    • 500 g verse zeebaars

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verhit een gasbarbecue buiten voor op middelhoog vuur of steek de houtskool aan en strijk met een kwastje wat olie op het rooster.
    2. Meng in een kleine kom het citroensap en de olijfolie met het zout, de peper en het laurierblaadje. Wrijf de vis van binnen en van buiten met dit mengsel in.
    3. Rooster de vis 8 tot 10 minuten op middelhoog vuur, draai hem halverwege om. De vis is gaar als hij gemakkelijk uit elkaar valt als je er met een vork in prikt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren