Zelfgemaakte pizzabodem

    Zelfgemaakte pizzabodem

    13keer bewaard
    30min


    230 personen hebben dit gemaakt

    Het deeg wordt in de broodmachine gemaakt en dan uitgerold. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 200 ml warm water
    • 1 1/2 afgestreken theelepel zout
    • 2 eetlepels (30 ml) olijfolie
    • 300 g bloem
    • 2/3 afgestreken eetlepel poedersuiker
    • 2/3 afgestreken eetlepel gedroogde gist

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de ingrediënten volgens de handleiding in de broodmachine en zet die aan op de ‘deeg’ stand. Neem het deeg uit de machine als die het signaal geeft.
    2. Maak het deeg plat en druk het in een ingevette pizzavorm. Laat het 10 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 200 C. Strijk de pizzasaus over het deeg. Strooi de verdere pizzavulling over de pizzasaus. Bak 15 tot 20 minuten, tot de korst goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren